Там, където чуваме и една българска дума, където виждаме дори една фолклорна стъпка – там е сърцето на България.

Българи от ново време” е културен фестивал за българи зад граница, към момента развиващ дейност на територията на Великобритания. Мечтата ни е да достигаме до много сънародници, които по своя лична причина работят или учат извън рамките на родината и да оставяме незабравими спомени в техните сърца!

Форматът на нашите събития е “2 в 1” – гостуване на популярни музикални, театрални и кино артисти от родината, в съчетание с трибуна за млади български таланти, живеещи на територията на Обединеното Кралство. Съсредоточаването на емоции и енергия дава ексклузивна възможност на много бъдещи артистични звезди да представят своето творчество пред много българи, обединени в името на културата.

Само в първата година запечатахме заедно невероятни спомени с концерти, театрални постановки и кино премиери, с участието на популярни имена от родната културна сцена – Фондацията, Б.Т.Р, Асен Блатечки, Калин Врачански, Ивайло Христов, Дони, Коцето Калки, Яна Маринова, Александър Сано, Рафи Бохосян, Дичо, Теди Кацарова и други. Освен това, на сцената на “Българи от ново време” се изявиха много талантливи вокални, фолклорни, танцови и инструментални българи – както индивидуално, така и цели състави.

От началото на 2021 г. екипът на “Българи от ново време” подготвя и онлайн излъчвания, свързани с вдъхновяващи сънародници – както в различни сфери на изкуство, така и предприемачи и академични лауреати.

Вдъхновението ни се дължи на желанието да се пренасем в най-красивите мисли за родината, при това в най-различни форми. Все по-големи български общности се открояват в чужбина, но навсякъде нашите сънародници носят родните традиции, култура и образование в сърцето си и по естествен път са се превърнали в най-добрите посланици на България по целия свят.

Чувствайте се добре дошли при нас – ще оценим вашите идеи, мнения, подкрепа. Топлината на българската емоция е безкрайна!