Днес е денят. За “най-голямото изкуство”

Гранд дамата на българския театър ни завеща думите: 

Всеки човек прави изкуство, а да обичаш родината си е най-голямото изкуство.

— Стоянка Мутафова

Това сме ние. Много българи от ново време, които споделяме мечтата на нашите родители и великите българи. Обичаме родината си безусловно, без значение от местоположението и обстоятелствата ни. Изкуството и любовта към България имат само една граница – тази на смелостта да бъдем себе си. Преминаването отвъд нея е “най-голямото изкуство”, а денят за решаващата крачка винаги е днес.

Започнахме приключението, наречено “Българи от ново време” през март 2019 г. Незабравим фестивален концерт, много емоции и мисъл за бъдещето. Последваха още четири концертни изживявания, две великолепни постановки, две кинопремиери и над 50 талантливи сънародници, които представиха незабравимо изживяване на нашата публика.

Изведнъж светът се събуди в глобалната пандемия.

Разбира се, ние се зачудихме как и дали можем да продължим напред. Чуденето премина в мислене. А мисленето – в емоция и вдъхновение.

Затова днес слагаме край на Проект “Българи от ново време”! И поставяме ново начало.

Думата “проект” беше израз на една идея, опит, старание и надежда. 

Днес ви представяме “Българи от ново време” – платформа за българската идея. За бъдещето на българското изкуство и наука далеч от родината.

Днес, когато светът ни задължава да бъдем на разстояние, ние казваме “Не” на емоционалното дистанциране и “Да” на сближаването и на по-голяма трибуна за български таланти в чужбина.

Последвайте ни за предстоящите онлайн проекти:

“Приятели от ново време

Ще видите видео интервюта със звездни имена от българската култура, свързани с нашата кауза, както и подкаст излъчвания на родни таланти, живеещи във Великобритания.
Натиснете тук за повече информация.

“Истории от ново време

Ще ви покажем изключително интересни сънародници, оставили следа в британското съвремие.
Натиснете тук за повече информация.

Таланти от ново време

Един формат, за който ще научите повече през 2021 г. Таланти, които ще се впуснат в невиждано досега приключение!

За да реализираме тези проекти, разчитаме на вас! Ще бъдем благодарни да ни подкрепите в нашата Patreon страница с избран от вас пакет и много приятни изненади, като натиснете бутона тук:


Patreon - wordmark
patreon.com/bgnovovreme

Снимка на корицата: Ани Петрова / bnr.bg